وبانک و تقسیم سود ۹۰ درصدی / ۱۰.۵ همت سود خالص در ۱۴۰۳
در مجمع عمومی وبانک، از سود خالص ۹.۹ همتی در سال ۱۴۰۳ و تقسیم سود ۹۰ درصدی سخن به میان آورد
به گزارش اقتصاد آنلاین، فرهاد زرگری، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی (وبانک)، در مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت اظهار داشت:
توسعه کشورهای پیشرفته، چه در مدلهای شرقی و چه در مدلهای غربی، بدون نقشآفرینی بنگاههای بزرگ اقتصادی محقق نشده است. هیچ کشوری را نمیتوان یافت که به توسعه دست یافته باشد، اما بنگاههای بزرگ در آن نقشی نداشته باشند. این بنگاههای بزرگ هستند که تولید ناخالص داخلی (GDP) را شکل میدهند، اشتغال پایدار ایجاد میکنند، کانون قابلیتها و توانمندیهای فنی و تخصصی هستند و مواد واسطهای برای بنگاههای کوچک و متوسط تولید میکنند. همچنین، در شرایط سخت اقتصادی، تابآوری این بنگاهها است که اقتصاد ملی را تقویت میکند.
وی افزود: در دوران همهگیری کووید-۱۹، شاهد بودیم که بسیاری از بنگاههای کوچک و متوسط در کشور ما تا مرز ورشکستگی و نابودی پیش رفتند. بنابراین، بنگاههای بزرگ در همه مدلهای توسعه، پیشران اصلی پیشرفت کشورها هستند.
زرگری ادامه داد: یکی از این بنگاههای بزرگ و چندرشتهای در کشور ما، گروه توسعه ملی است. شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی که در سال ۱۳۷۰ تأسیس شد، با حدود ۳۴ سال فعالیت و نقشآفرینی در اقتصاد ملی، امروز با مدیریت حدود ۸۰ شرکت در ۱۹ صنعت، در ۱۸ استان و با ۳۹ نماد بورسی در اکوسیستم بزرگ اقتصادی ایران اسلامی فعالیت میکند. این گروه در میان ۱۰۰ شرکت برتر کشور، رتبه ۲۷ را به خود اختصاص داده و با ایجاد اشتغال مستقیم برای ۱۲،۰۰۰ نفر، افتخار میزبانی از ۱۳۲،۰۰۰ سهامدار محترم را دارد که حضورشان مایه برکت و دلگرمی تیم اجرایی و دستاندرکاران شرکت است.
زرگری در ادامه با اشاره به جایگاه گروه توسعه ملی در بازار سرمایه اظهار کرد: در میان شرکتهای چندرشتهای و هلدینگهای بازار سرمایه ایران، گروه توسعه ملی از منظر میزان سرمایه، رتبه ششم و از نظر ارزش بازار، رتبه هفتم را کسب کرده است. سرمایه ثبتشده شرکت که آخرین بار در سال ۱۴۰۳ افزایش یافت، حدود ۵۰ هزار میلیارد ریال است.
وی در خصوص ترکیب سهامداران و وضعیت مالی شرکت توضیح داد:
ترکیب سهامداران در مقطع ۳۰/۱۲/۱۴۰۳ نشان میدهد که بانک ملی ایران با ۶۴ درصد، سهامدار عمده، صندوق بازنشستگی وظیفه و سایر سهامداران حقوقی و حقیقی در این مجموعه حضور دارند. از نظر بهای تمامشده سرمایهگذاریها، حدود ۳۲ هزار میلیارد ریال بهای تمامشده سرمایهگذاریهای شرکت است که ۱۴.۹ هزار میلیارد ریال آن در سهام شرکتها، ۵.۵ هزار میلیارد ریال در سپردههای بانکی، ۰.۵ هزار میلیارد ریال در اوراق مشارکت و ۲.۱ هزار میلیارد ریال در حوزه املاک سرمایهگذاری شده است. ارزش روز پورتفوی بورسی و فرابورسی در مقطع گزارش، حدود ۸.۴ هزار میلیارد ریال بهای تمامشده بوده که ارزش روز آن ۳۳ هزار میلیارد ریال است، نشاندهنده ارزش افزوده حدود ۵ برابری در این بخش.
مدیرعامل گروه توسعه ملی در مورد عملکرد مالی شرکت گفت:
روند سود خالص تلفیقی طی پنج سال گذشته، رشدی متوازن و مطلوب را نشان میدهد. در سال ۱۴۰۲، به دلیل فروش پتروشیمی شازند که جزو اقلام استثنایی محسوب میشود، شاهد رشد قابلتوجهی در سود خالص تلفیقی بودیم. در سال ۱۴۰۳ نیز با ۲۰ درصد سود تلفیقی در خدمت سهامداران محترم بودیم. سود خالص شرکت اصلی نیز در سال مالی مورد گزارش، ۹.۹ هزار میلیارد ریال بوده که عملکرد نسبتاً خوبی را نشان میدهد.
زرگری درباره ترکیب درآمدها افزود:
جمع درآمدهای عملیاتی شرکت حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال بوده که ۴.۹ هزار میلیارد ریال آن از سود سهام، ۵۱ درصد از اوراق و سپردهها و بخش کوچکی از فروش سرمایهگذاریها حاصل شده است. تغییرات حقوق مالکانه در سالهای ۱۴۰۲ به ۱۴۰۳، ناشی از تقسیم سود و فروش پتروشیمی شازند بوده است.
وی در خصوص شرکتهای زیرمجموعه اظهار داشت: هلدینگ بهشهر، بهعنوان بزرگترین هلدینگ زیرمجموعه وبانک، یکی از عظیمترین حوزههای صنعتی کشور است. امیدواریم با برنامههای هیئتمدیره محترم توسعه صنایع بهشهر و مدیریت کارآمد آن، شاهد روزهای بهتری برای این مجموعه باشیم. همچنین، با پیگیریهای طولانی هیئتمدیره، مجوز سهامداری ۳۳ درصدی بانک اقتصاد نوین عملیاتی شد. انجام عملیات لازم برای ۱۰ درصد مازاد سهام بانک اقتصاد نوین نیز در سال ۱۴۰۴ به نتیجه خواهد رسید.
زرگری در مورد شرکتهای زیرمجموعه دیگر توضیح داد:
شرکت سیدکو، بهعنوان مجموعه تخصصی سیمانی، با رویکرد دانشبنیان به توسعه محصول و تنوع سبد محصولات خود پرداخته و در زمینه سیمانهای سبک، سیمانهای دندانپزشکی و حوزههای با ارزش افزوده بالا فعالیتهای ارزشمندی انجام داده است.
این شرکت برای تأمین انرژی پایدار، برنامهریزی برای تولید ۳۰ مگاوات برق از منابع تجدیدپذیر و بهینهسازی فرآیندهای لجستیکی و حملونقل سیمان را در دستور کار دارد.
شرکت سرمایهگذاری توسعه ملی نیز بهعنوان یکی از شرکتهای خوشنام در سرمایهگذاریهای بورسی، با رویکرد ورود به حوزههای نوین مالی و خدمات هایتک مالی (فینتک) در حال برنامهریزی است. شرکت ملی کشت و صنعت پارس نیز با مدیریت ۱۸،۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی، برای ارتقای بهرهوری و مکانیزاسیون سیستمهای کشت، داشت و برداشت برنامهریزی کرده است.
همچنین، شرکت بینالمللی ساختمان، بهعنوان پیشانی گروه در صنعت ساختمانسازی، پروژههای متعددی را در دست اجرا دارد.
وی در مورد برنامههای آتی گروه توسعه ملی گفت:
هیئتمدیره برای آینده، برنامههای منسجمی تدارک دیده است. با حمایت سهامداران، بهویژه بانک ملی ایران، امیدواریم شاهد تحول و توسعه در گروه باشیم. بنگاهداری در دنیای امروز پیچیدگیهای فراوانی دارد و تحلیل روندها و ابرروندها برای تدوین نقشه راه ضروری است. رویکرد جدید هیئتمدیره شامل پیادهسازی حاکمیت شرکتی، شفافیت و اجرای قوانین تجارت است. تمامی تصمیمات هیئتمدیره با پیوست کارشناسی دقیق همراه است. همچنین، حرکت از بنگاهداری کنترلی به سهامداری ارزشآفرین در دستور کار قرار دارد. این رویکرد با توجه به تکالیف قانونی خروج بانکها از بنگاهداری و تمرکز بر نقشآفرینی در بازار سرمایه تدوین شده است.
زرگری با تأکید بر اهمیت سرمایه انسانی افزود:
سرمایههای انسانی، مهمترین زیرساخت توسعه سازمانی هستند. با توجه به دانشبنیان شدن بنگاهها، شایستگیهای سازمانی و توسعه منابع انسانی در اولویت قرار دارد. گزینش مدیران و اعضای هیئتمدیره شرکتهای زیرمجموعه بر اساس شاخصهای شایستهسالاری انجام میشود. ارتقای فرهنگ سازمانی، رشد کارآفرینی و تمرکز بر مزیتهای رقابتی نیز از برنامههای هیئتمدیره است.
وی در پایان چشمانداز گروه را تشریح کرد:
چشمانداز ما، تبدیل گروه توسعه ملی به یک شرکتی پیشرو در مدیریت نوآورانه داراییها، همگام با روندهای جهانی سرمایهگذاری، رشد بازدهی تولید دانشبنیان و حضور در دروازههای بینالمللی است. ارزشهای بنیادی ما شامل شفافیت، صداقت، قانونمداری، رضایت ذینفعان، همراستایی با منافع ملی، شایستهسالاری، بهبود مستمر، همافزایی و همکاری درونگروهی و افتخار به آرمانهای گروه است. گ
استراتژیهای ما در سه سطح سرپرستی، سبد و پورتفولیو تدوین شده و شامل استقرار حاکمیت شرکتی، نظارت بر برنامهریزی شرکتهای تابعه و تمرکز بر حوزههای خدمات جامع مالی، صنایع دانشبنیان و صنایع عمومی است.
در ادامه مظفری معاونت مالی و اداری توسعه صنایع بهشر از افزایش سرمایه مارگارین خبرداد و گفت: با توجه به برنامهریزیهای انجامشده در راستای ارتقای ظرفیت تولید و بهبود ساختار مالی، شرکت مارگارین فرآیند افزایش سرمایه به مبلغ ۲٬۵۵۰ میلیارد تومان را از محل مطالبات حالشده سهامداران و آورده نقدی در دستور کار قرار داده و پرونده افزایش سرمایه هماکنون در اداره بازار اولیه سازمان بورس در مرحله بررسی قرار دارد.
این افزایش سرمایه در راستای تأمین مالی ریالی پروژهها و طرحهای توسعهای شرکت تعریف شده و گام مهمی در تقویت بنیه مالی مارگارین محسوب میشود.
همچنین ذکر شد که مادامی که زپارس سند تفکیکی از مغان نگیرد، امکان افزایش سرمایه وجود ندارد.
در خصوص تقسیم سود نیز مقرر شد که ۹۰ درصد تقسیم سود انجام شود. لازم به ذکر است که به ازای هر سهم ۲۰۰ تومان سود شناسایی شده بود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0انتشار یافته : 0