ثبت سفارش بدون انتقال ارز در بسته حمایتی دولت پس از جنگ۱۲ روزه
ثبت سفارش بدون انتقال ارز برای کالاهای اساسی، مواد اولیه و تجهیزات خطوط تولید در بسته حمایت از تولید بعد از جنگ ۱۲ روزه مجاز شده است.ثبت سفارش بدون انتقال ارز از اواخر دهه ۹۰ در کشور ممنوع شده بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، دولت با هدف جبران خسارات واردشده به واحدهای تولیدی در پی تحولات اخیر و اختلالات ناشی از جنگ 12روزه، بستهای حمایتی در قالب پنج محور اصلی تدوین و به استانها ابلاغ کرده است. این بسته، هم واحدهایی را در بر میگیرد که بهصورت مستقیم از جنگ آسیب دیدهاند و هم واحدهایی که بهطور غیرمستقیم از تبعات آن دچار اختلال در فعالیت شدهاند.
بر اساس اعلام مسئولان، این بسته حمایتی صرفاً به تسهیلات بانکی محدود نمیشود و از منظر مالیاتی، ارزی، زیرساختی و بازرگانی نیز تدابیر جدی در آن گنجانده شده است.
پنج محور اصلی بسته حمایتی:
1. محور مالیاتی و بیمهای:
تسهیلاتی در زمینه تعویق یا امهال مالیات و حق بیمه تأمین اجتماعی برای واحدهایی که در اثر بحران دچار آسیب شدهاند، در نظر گرفته شده است.
2. محور تأمین مالی:
علاوه بر ارائه تسهیلات سرمایه در گردش، موانعی همچون چکهای برگشتی—که در شرایط عادی میتواند فعالیت اقتصادی را متوقف کند—با توجه به وضعیت خاص ایجادشده، موقتاً از شمول محرومیت خارج میشوند.
3. محور ارزی:
در این بخش، تعهدات ارزی صادرکنندگان برای یک مدت مشخص تعلیق یا تمدید خواهد شد. همچنین محدودیتهای بانکی ناشی از عدم بازگشت ارز نیز برای واحدهای مشمول رفع یا تعدیل میشود.
4. محور زیرساخت:
دولت تأمین انرژی را برای واحدهایی که تولید کالاهای استراتژیک بر عهده دارند یا دچار آسیب زیرساختی شدهاند، در اولویت قرار داده است.
5. محور بازرگانی:
در حوزه تجارت و واردات، ترخیص کالاها از گمرک تسهیل شده و مهلت کارتهای بازرگانی به مدت دو ماه و ثبت سفارشها تا سه ماه تمدید شده است. همچنین، امکان ثبت سفارش بدون انتقال ارز برای واردات مواد اولیه، کالاهای اساسی و تجهیزات خطوط تولید فراهم شده است.
اجرای فوری با نظارت استانی
این بسته حمایتی با قید فوریت اجرایی شده و در صورت لزوم، امکان تمدید آن با تصویب هیئت وزیران پیشبینی شده است. فرآیند شناسایی مشمولان نیز به استانها واگذار شده و با نظارت معاونتهای تخصصی وزارت صمت انجام میشود.
واحدهای تولیدی، بر اساس نیاز خود، میتوانند درخواست استفاده از بخشهای مختلف این بسته—از تسهیلات بانکی تا تسهیل در ترخیص کالا—را ارائه دهند تا پس از بررسی، وارد چرخه اجرا شوند.
جزئیات تسهیلات و دستورالعمل بانکی
جزئیات طراحی دو نوع تسهیلات در بسته حمایت از تولید
بسته اول: مخصوص تسویه وامها تا سقف دو میلیارد تومان تحت عنوان «بسته کسبوکار».
بسته دوم: همان بسته پنجمحوره اخیر که سقف و کف مبلغ مشخصی ندارد و پرداختها بر اساس نیاز واقعی واحدهای تولیدی تعیین میشود.
بانک مرکزی مسئول تدوین دستورالعمل اجرایی پرداخت تسهیلات است.
بر اساس اعلام رسمی، از چهارشنبه هفته گذشته این بسته به استانها ابلاغ شده و هماکنون مراحل شناسایی واحدهای مشمول و گردآوری اطلاعات کالاهای موردنظر در جریان است. با این حال، به نظر میرسد هنوز واحد تولیدی بهطور مستقیم تسهیلات دریافت نکرده و طرح در مرحله ارزیابی اجرایی قرار دارد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 1انتشار یافته : 0