کدام رنگ برای دکوراسیون اتاق برای اعصاب اختلال ایجاد می‌کند؟

در رنگ آمیزی اتاق و دیوارهای خانه توجه به روانشناسی رنگ‌ها و انتخاب رنگ مناسب اهمیت زیادی دارد.

به گزارش بازار، در رنگ آمیزی اتاق و دیوارهای خانه توجه به روانشناسی رنگ‌ها و انتخاب رنگ مناسب اهمیت زیادی دارد. پس از یک روز کاری سخت و قدم گذاشتن به خانه‌ای که مامن آرامش است استراحت در اتاقی با رنگ آمیزی ملایم که خستگی را به در ببرد و آرامشی عمیق اعطا کند نقش مهمی در تمدد اعصاب و آرامش خیال دارد. 

 در انتخاب رنگ خانه و اتاق‌ها از جمله اتاق خواب، اتاق کار و غیره توجه به رنگی که بیشترین سازگاری را با روحیه افراد داشته و آرامشبخش باشد را در اولویت قرار داده و سعی کنید از ترکیب‌های رنگی ملایم و معتدل و روانشناسی شده استفاده کنید. جهت تشریح بهتر رنگ مناسب دکوراسیون اتاق و سازگار با اعصاب تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

 

روانشناسی رنگ‌ها در دکوراسیون داخلی

 همه چیز در دنیای پیرامون ما دارای رنگ است و هر رنگ تاثیر خاص و شگرفی بر روحیه افراد دارد. از رنگ‌های روشن گرفته تا رنگ تیره هر یک اثر خاص خود را داشته و به اصطلاح اثر انگشت مربوط به خود را دارد. برای مثال رنگ های روشن نور را به خوبی منعکس کرده و محیط را بازتر و بزرگتر نشان می‌دهند و تاثیر بسیار زیادی بر روحیه افراد داشته و حال و هوا را بهبود می‌بخشند.

  رنگ‌های تیره همه چیز را به خود جذب کرده و انعکاس یا بازتاب نور کمتری دارند و برای محیط‌های کوچک گزینه خوبی نبوده و در محیط‌های با نور کم فضا را دلگیر و مرده نشان خواهند داد. پس نقش رنگ‌های روشن را در تمدد اعصاب کمی جدی بگیریم بهتر است. پس رنگ‌ها به صورت غیر مستقیم در تنظیم نور اتاق و فضا نقش داشته و فضا را تلطیف می‌کنند.

 مثلا استفاده از رنگ‌های گرم یا طراحی تی وی وال برای فضای پشت تلویزیون در نشیمن خانه می‌تواند یک نقطه کانونی جذاب ایجاد کرده و اعضای خانواده را برای مدت طولانی دورهم جمع کرده و آرامش عمیقی به تمام اعضای خانواده ببخشد. نکته مهم در طراحی این ناحیه استفاده از رنگ‌های ملایم و گرم و صمیمی می‌باشد.

کدام رنگ برای دکوراسیون اتاق برای اعصاب اختلال ایجاد می‌کند؟

 روانشناسی رنگ اتاق

 رنگ‌ها و استفاده از هر رنگ خاص بر روی دیوار، کف یا سقف اتاق بر احساسات و عواطف شخصی که قرار است در آن سکنی گزیند تاثیرگذار است. هر رنگ ویژگی‌ها و خواص منحصر به فرد خود را داشته و انتخاب رنگ اتاق باید اصولی انجام شود. حتی وقتی به محیطی وارد می‌شوید روانشناسی رنگ خانه یا اتاق به ما اطلاعاتی در رابطه با ساکنین خانه یا صاحب اتاق ارائه می‌دهد.

 برای مثال رنگ سبز یادآور طبیعت و تداعی کننده آرامش بوده و این نکته را در باره ساکن آن اتاق می‌رساند که این فرد بسیار اهل طبیعت و گشت و گذار بوده و طرفدار صلح و آرامش است. یا رنگ زرد که تداعی کننده نور خورشید است به این مطلب اشاره می‌کند که این فرد از خوش‌بینی، خلاقیت و انرژی بالایی برخوردار است.

 اما یکسری رنگ‌ها بالعکس عمل می‌کنند. اگر می‌خواهید بدانید که کدام رنگ برای دکوراسیون اتاق در اعصاب اختلال ایجاد می‌کند بهتر است بدانید که رنگ‌های محرک، و پر انرژی که گاها یادآور خشونت نیز هستند می‌توانند بسته به روحیه افراد در اعصاب و آرامش اختلال ایجاد کنند.

 مثلا رنگ‌هایی نظیر قرمز، زرد، نارنجی، آبی پررنگ در تمام اتاق، خاکستری تیره و مشکی که بر روی اکثر دیوارها استفاده شده باشد و محیط را از رنگ‌های تیره اشباع کرده باشد گزینه مناسبی برای رنگ اتاق خواب نبوده و سیگنال‌های بدی به مغز شما می‌رساند و این سیگنال‌ها از مغز به سرتاسر بدن رسیده و می‌تواند شما را خشمگین، غمگین یا افسرده نماید.

 پس در انتخاب رنگ اتاق خواب دقت کرده و ترجیحا و تا تا آنجا که امکان دارد از رنگ‌های ملایم و روشن استفاده کنید تا پس از پناه بردن به اتاق خواب از آرامش فوق العاده آن مکان برخوردار شوید.

 بهترین رنگ برای اتاق خواب از نظر روانشناسی

 از نظر روانشناسی بهترین رنگ برای اتاق خواب رنگی است که استرس و اضطراب را قبل از خواب بالا نبرده و بالعکس سطح کورتیزول را به حداقل‌ترین حالت ممکن برساند و آرامش بخش باشد. برای مثال رنگ بنفش یا نارنجی و قرمز را در نظر بگیرید. این رنگ‌ها از انرژی و پویایی بالایی برخوردار بوده و بسیار محرک می‌باشند. استفاده از رنگ‌های محرک نه تنها آرامش‌بخش نیست بلکه باعث افزایش سطح انرژی و هوشیاری قبل از خواب شده و خواب راحت و پر از آرامشی به شما نخواهد داد.

کدام رنگ برای دکوراسیون اتاق برای اعصاب اختلال ایجاد می‌کند؟

 حتی برخی از رنگ‌ها مانند رنگ بنفش یادآور ترس بوده و به هیچ وجه برای اتاق خواب مناسب نمی‌باشد.

سعی کنید از رنگ‌های ملایم برای اتاق خواب استفاده کنید. ترکیب یک رنگ خنثی یا نود مانند کرم، سفید، بژ به همراه یک رنگ گرم و ملایم مانند سبز کم رنگ یا کمی تیره یا آبی روشن که یادآور ارامش است یا حتی رنگ قهوه‌ای کم رنگ برای دیوار کانونی که همان دیوار پشت تخت خواب است می‌تواند گزینه خوبی باشد و آرامش بی بدیلی به شما و اتاق خوابتان هدیه دهد. حتی می‌توانید از دیوارپوش‌های چوبی مانند ترمووال که تداعی کننده گرما و طبیعت هستنند برای دیوار پشت تخت خواب استفاده کرده و آرامش خاصی را به فضا تزریق کنید.

روانشناسی رنگ‌ها در اتاق خواب

همانطور که مفصلا شرح داده شد هر رنگی تاثیر خاص خود را داشته و برای محیطی مانند اتاق خواب استفاده از رنگ آمیزی اصولی و ترکیب رنگ‌های زنده، ملایم و روشن بسیار روح‌افزا بوده و می‌تواند استرس‌های روزمره را کم کرده و در روحیه افراد و تمدد اعصاب بسیار تاثیرگذار باشد. پس قدم اول برای استفاده از رنگ ها در اتاق خواب بر اساس روانشناسی رنگ‌ها و کسب اطلاعات دقیق در مورد هر رنگ و اثرگذاری ان و قدم دوم انتخاب رنگ مناسب از لحاظ تاثیرگذاری بر اساس علاقه مندی شخصی می‌باشد.

 رنگ مناسب اتاق خواب والدین

 اتاق خواب والدین مامنی برای آرامش پس از یک روز شلوغ و پرهیاهو است پس بهتر است با رنگ‌های آرامش بخش و خنثی این آرامش را برای والدین فراهم کرده و به کمتر کردن تشویش ذهنی پدر و مادر بپردازید. برای ایجاد ارامش استفاده از رنگ‌های نود به همراه یک رنگ گرم تیره یا روشن برحسب متراژ اتاق گزینه خوبی برای رنگ اتاق خواب والدین می‌باشد. حال اگر این رنگ‌ها هارمونی خوبی با وسایل و سرویس خواب والدین هم داشته باشند که دیگر همه چیز ایده‌آل به نظر رسیده و فضا را برای یک خواب راحت و آسایشی بی‌نظیر فراهم می‌سازد.

دکوراسیون اتاق روانشناسی 

اتاق روانشناسی باید به مراجعه کننده حس آرامش، امنیت و راحتی را القا کرده و تا حد ممکن از استرس شخص بکاهد. همچنین استفاده از رنگ‌های ملایم و نورپردازی بهینه و استاندارد و مبلمان راحت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. حتی استفاده از اکسسوری و المان‌های تزیینی و دکوری باید اصولی بوده و از وسایلی که امکان بالا بردن استرس و اضطراب در مراجعه کننده را دارد خودداری شود. در دکوراسیون اتاق روانشناسی حس خلوتی، آرامش و سکون از نکات بسیار با اهمیت بوده و این اتاق باید به مراجعه کننده احساس امنیت و اعتماد بدهد.

در این مطلب در رابطه با دکوراسیون انواع اتاق و روانشناسی رنگ‌ها در آن و نحوه انتخاب اصولی رنگ‌ها صحبت شد. از اینکه تا انتهای این مقاله با دکورد همراه بودید از شما سپاسگذاریم.