ارزش ۵میلیارد دلاری پیاز صادراتی در سال ۲۰۲۴؛ جایگاه ۴۶ ایران در صادرات
در حالی ایران در جایگاه ۴۶ صادرات پیاز از نظر ارزش صادراتی قرار دارد که طبق آمارها ارزش پیاز صادراتی جهان در سال ۲۰۲۴ با کاهشی ۶درصدی نسبت به ۲۰۲۳ به پنج میلیارد دلار رسیده است.
بازار؛ گروه کشاورزی: در حالی که پیاز زرد ۷۵ درصد از کل پیاز تولیدی در جهان را نسبت به دیگر انواع پیاز به خود اختصاص داده است، چین با تولید سالانه ۲۲ تا ۲۵ میلیون تن در صدر جدول تولید قرار دارد و پس از آن هند، ایالات متحده و مصر قرار دارند. با این وجود کشور بنین در مدت مشابه، افزایشی ۱۴.۵ درصدی نسبت به سال گذشته را تجربه کرده است، در حالی که صربستان کاهشی ۱۲.۶ درصدی را تجربه کرده است.
مصرف جهانی پیاز تا سال ۲۰۲۶ به ۹۲.۵ میلیون تن می رسد
نکته قابل تامل اینکه پیش بینی می شود مصرف جهانی پیاز تا سال ۲۰۲۶ به حدود ۹۲.۵ میلیون تن برسد. این رقم از سال ۲۰۱۷، افزایشی ۰.۷ درصدی نسبت به سال گذشته را نشان میدهد.
فائو: ارزش پیازهای صادراتی جهان در سال ۲۰۲۴ در مجموع ۵ میلیارد دلار بوده در شرایطی که ارزش پیازهای فروخته شده بین المللی در مقایسه با ۵.۳۵ میلیارد دلار برای سال ۲۰۲۳، بیش از ۶درصد کاهش یافته است
از سوی دیگر آمارهای مربوط به صادراتی جهانی پیاز نشان می دهد: ارزش پیازهای صادراتی جهان در سال ۲۰۲۴ در مجموع ۵ میلیارد دلار بوده است. در حالی که ارزش کلی پیازهای صادراتی از چهار سال قبل در سال ۲۰۲۰ که فروش بین المللی پیاز ۴.۰۴ میلیارد دلار بود، به طور متوسط حدود ۲۴ درصد برای همه کشورهای صادر کننده افزایش یافته است.
این در شرایطی است که ارزش پیازهای فروخته شده بین المللی در مقایسه با ۵.۳۵ میلیارد دلار برای سال ۲۰۲۳، بیش از ۶درصد کاهش یافته است. از سوی دیگر در بحث صادرات پیاز نیز به ترتیب کشورهای «هلند، چین، مکزیک، هند و ایالات متحده آمریکا» ۵صادر کننده بزرگ ان محصول هستند. به این معنا که در مجموع، این گروه از صادرکنندگان عمده تقریباً سه پنجم (بیش از ۵۷درصد) از کل پیازهای صادر شده را در طول سال ۲۰۲۴ فروختند. این درصد نشان دهنده یک زیر مجموعه نسبتاً متمرکز از صادرکنندگان پیاز است.
صادرات پیاز بر اساس کشور؛ هلند در صدر صادرات
در واقع در این گزارش در بخشی که مربوط به کشورهایی که بالاترین ارزش دلاری پیاز را در طول سال ۲۰۲۴ صادر کردهاند، آمده است: در مدت نامبرده کشور هلند صادراتی به ارزش یک میلیارد دلار رقم زده که حدود ۲۱درصد از کل پیاز صادراتی محسوب می شود. همچنین چین در جایگاه دوم صادراتی ۵۷۸ میلیون دلار انجام داده که حدود ۱۲درصد از کل پیاز صادراتی می شود. این در شرایطی است که مکزیک نیز به عنوان سومین صادر کننده بزرگ پیاز صادراتی به ارزش بیش از ۴۳۰ میلیون دلار به ثبت رسانده است.
از سوی دیگر هند با انجام صادراتی به ارزش حدود ۴۲۳ میلیون دلار، ایالات متحده با ۳۹۶.۵ میلیون دلار، پاکستان با ۲۱۹ میلیون دلار، اسپانیا با حدود ۱۹۱ میلیون دلار، مصر با حدود ۱۶۱ میلیون دلار، لهستان یا ۱۳۳ میلیون دلار، پرو با ۱۲۷ ملیون دلار، پاکستان با حدود ۱۱۹ میلیون دلار، ازبکستان با ۱۱۸.۸ میلیون دلار، فرانسه: ۱۱۱.۵ میلیون دلار، میانمار با ۱۱۰.۳ میلیون دلار، نیوزیلند با ۹۸.۳ میلیون دلار و افغانستان با انجام صادراتی به ارزش ۹۶ میلیون دلار» در جایگاه های بعدی قرار دارد. بنابراین ۱۵ کشور ذکر شده بیش از ۸۴درصد از پیازهای صادر شده در سراسر جهان را از نظر ارزش صادراتی در سال ۲۰۲۴ صادر کردند.
در سال ۲۰۲۴ از نظر ارزش صادراتی پیاز ایران در جایگاه چهل و ششم دنیا قرار گرفته است
همچنین داده های آماری منتشر شده در این گزارش حاکی از این است که از نظر ارزش صادراتی پیاز ایران نیز در جایگاه چهل و ششم دنیا قرار گرفته است.
پاکستان صادرات خود را ۲۱۵درصد افزایش داده است
در این گزارش آمده است: در میان صادرکنندگان برتر، سریع ترین رشد صادرکنندگان پیاز از سال ۲۰۲۳ به این شرح بوده است؛ پاکستان صادرات را بیش از ۲۱۵درصد افزایش داده و کشورهای ازبکستان افزایشی ۸۶.۵درصدی، افغانستان ۷۹.۵ درصد افزایش و میانمار نیز افزایشی حدودا ۴۲ درصدی را تجربه کرده اند.
در عوض کشور هند بیش از ۳۴درصد کاهش فروش پیاز صادراتی را نسبت به سال ۲۰۲۳ به ثبت رسانده است. این در شرایطی است که کشورهای اسپانیا نیز کاهشی ۲۷درصدی، مصرف کاهشی ۲۲درصدی، هلند کاهشی ۱۲درصدی و چین نیز کاهشی ۱۱درصدی را تجربه کرده اند.
نکته قابل تامل اینکه بر اساس داده های موجود از نظر ارزش صادراتی پیاز در سال ۲۰۲۴ ایران در جایگاه ۴۶ دنیا قرار دارد.
کشورهای آسیایی؛ در مقام دوم صادرات پیاز در سال ۲۰۲۴
از سوی دیگر در میان قاره ها، تأمین کنندگان در اروپا بالاترین ارزش دلاری پیازهای صادراتی را در طول سال ۲۰۲۴ با محموله هایی به ارزش ۱.۷۴ میلیارد دلار یا تقریباً دو پنجم (۳۴.۷درصد) از کل جهانی فروختند. در رتبه دوم، صادرکنندگان آسیایی با ۳۴.۳ درصد قرار داشتند، در حالی که ۱۷.۸ درصد دیگر از محموله های پیاز در سراسر جهان از آمریکای شمالی سرچشمه می گرفت. علاوه بر این طبق آمارها، درصد های کمتری از فروشندگان در آفریقا (۵.۵ درصد)، آمریکای لاتین (۵.۲ درصد) به استثنای مکزیک، و سپس اقیانوسیه (۲.۵ درصد) شامل پیازهای صادر شده از نیوزیلند و استرالیا بود.
ایالات متحده بیشترین واردات پیاز را سالانه رقم می زند
از سوی دیگر در حوزه واردات این محصول نیز داده های موجود مربوط به سال ۲۰۲۳ است که نشان می دهد کشورهایی که بیشترین پیاز را وارد کردند، عبارت بودند از ایالات متحده، بریتانیا، آلمان، مالزی و کانادا که این کشورها بر اساس داده های تجاری موجود، به طور مداوم رتبه بالایی در واردات پیاز دارند و ایالات متحده هم از نظر ارزش و هم از نظر حجم در صدر قرار دارد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0انتشار یافته : 0