قیمت خرما چگونه تعیین میشود؟
رئیس اتحادیه برنج و خواروبار اصفهان درباره علت گرانی خرما گفت: علت اصلی این روند، صادرات بیرویه از مهر تا اسفند سال گذشته است که خود موجب کاهش موجودی در بازار داخلی شد.
سیدمسعود بحق با اشاره به وضعیت بازار خرما اظهار کرد: از مهر تا اسفند سال گذشته، صادرات خرما با یک روند افزایشی روبهرو و حجم بالایی از بار بهراحتی از کشور خارج شد. این روند موجب شد موجودی خرما در بازار داخلی کاهش پیدا کند.
وی افزود: اکنون که در پایان فصل محصول سال گذشته قرار داریم و حدود یک ماه دیگر خرمای جدید وارد بازار میشود، قیمتها بهطور محسوسی افزایش پیدا کرده است.
رئیس اتحادیه برنج و خواروبار اصفهان ادامه داد: یکی از عوامل مهم افزایش قیمت خرما، صادرات بیرویه در بازه زمانی مهر تا اسفند سال گذشته بود.
بحق با اشاره به کاهش کیفیت خرمای سال گذشته نیز اظهار کرد: در ۱۴۰۳ بهدلیل مشکلات مربوط به نگهداری و تولید، کیفیت خرما تنزل پیدا کرد. از طرفی، قیمتگذاری خرما نیز براساس نظام عرضه و تقاضا انجام میشود و قیمتگذاری دستوری در این حوزه وجود ندارد؛ در نتیجه قیمتها تابع شرایط بازار هستند.
بحق در ادامه افزود: سال جاری میزان محصول خرما بسیار زیاد است و اگر در زمینه صادرات، تدابیر مناسب اتخاذ شود و ابتدا مصرف داخلی و نیاز مردم کشور در اولویت قرار گیرد، میتوان برای صادرات نیز برنامهریزی دقیقتری داشت. به این ترتیب، میتوان از تکرار نوسانات قیمتی و کمبود در بازار داخلی جلوگیری کرد.
منبع: ایسنا
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0انتشار یافته : 0